26.11.2021 listopada 2021r. Paulina Grzeczka, uczennica klasy IV w zawodzie technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności, uczestniczyła w okręgowym etapie Olimpiady Wiedzy o Żywności, której główny komitet mieści się w Zespole Szkół Spożywczych w Poznaniu. Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności jest organizowana dla młodzieży zainteresowanej poszerzaniem i sprawdzeniem swojej wiedzy w zakresie przebiegu i kontroli jakości procesów technologicznych, wytwarzania różnorodnych produktów spożywczych , magazynowania surowców, półproduktów i gotowych wyrobów oraz ich spedycji. Udział w olimpiadzie daje możliwość zweryfikowania wiedzy i umiejętności nabytych podczas pracy z nauczycielem oraz samokształcenia wynikającego z realizacji zainteresowań i pasji uczniowskich. Uczestnicy etapu okręgowego musieli rozwiązać test składający się z pytań otwartych i zamkniętych. Paulina zdobyła wymaganą liczbę punktów i zakwalifikowała się do etapu centralnego, który odbędzie się w dniach 28 marca i 1 kwietnia 2022 r. w Poznaniu. Opiekę merytoryczną nad uczestniczką sprawowała pani Renata Pohl. Gratulujemy Paulinie i życzymy jej dalszych sukcesów
w Poznaniu.